Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Onderwijs

Buitengewoon basisonderwijs

Wij zijn een herstelgerichte school die het welbevinden van onze leerlingen vooropstelt. Onze buitengewone kinderen met ASS (type 9) en gedrags- of emotionele problematiek (type 3) benaderen we met de juiste expertise om hun leerplezier terug te vinden. 

In de kijker

Ontdek onze school van dichtbij!

Benieuwd naar onze school? Je bent van harte welkom voor een rondleiding!

Hoe we werken

Op maat

Elk kind heeft eigen talenten, eigen interesses en eigen uitdagingen. Elk kind heeft dan ook een kind-eigen plan waarin we samen met de doelstellingen voorop stellen die samen willen bereiken. 

Klasklimaten

Elk kind heeft andere leernoden. Sommige kinderen hebben cognitief sterke capaciteiten maar hebben vooral bijkomende ondersteuning nodig omwille van hun ASS of omwille van hun gedrags- en/of emotionele problematiek. Andere kinderen moeten dan weer sterk begeleid worden in het leren en remediëren. Voor elk kind hebben we een aangepast klasklimaat.

Time in

Onze leerlingen worden ondersteund door de leerlingbegeleiders van de time-in-werking. Daar kunnen ze een vaste vluchtroute nemen, tot rust komen, en in gesprek gaan om belangrijke vaardigheden aan te leren. Ook als er even nood is aan stoom afblazen kunnen ze er terecht. 

Onze types

Op onze campussen bieden we een veilige en stimulerende leeromgeving voor kinderen van 2,5 tot 13 jaar met een gedrags- of emotionele stoornis, een autismespectrumstoornis (ASS) of een type 3- of type 9-attest. Onze ervaren teams begeleiden hen in het reguleren van emoties en het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden.

Positieve doorlichting

Wist je dat onze school in december 2022 een positief, gunstig advies zonder werkpunten kreeg van de onderwijsinspectie? Het verslag kan je hieronder integraal lezen. 

Welzijn en begeleiding

Sterke samenwerking met Inoa welzijn voor minderjarigen

Op beide campussen kunnen leerlingen van Inoa basisonderwijs ook opgevangen worden in de leefgroepen van Inoa Welzijn. De kinderen kunnen er terecht voor dagopvang of voor verblijf (semi-internaat of internaat). Gezinnen kunnen ook ondersteund worden via mobiele begeleiding. De begeleiders van Inoa Welzijn en de teamleden van de school werken nauw samen. Een aanmelding in Inoa Welzijn gebeurt niet automatisch door een inschrijving in de school. Neem contact op met een multidisciplinair team zoals het CLB om je kind er aan te melden. Meer info over de ondersteuningsmogelijkheden kan je op deze website vinden! 

Contacteer ons

Meer vragen? Advies nodig?

Heb je een algemene vraag? Neem dan contact op met het secretariaat van onze school of de directie. Wens je informatie over een rondleiding of een inschrijving, vraag dan telefonisch of per mail naar onze orthopedagogen. 

FAQ

Enkele veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

$

Heb je een vraag voor het lopende schooljaar? Dan neem je best contact op met onze orthopedagogen via ons algemene nummer om te checken of er nog plaats is. Als er geen plaats meer is, kan je je op de wachtlijst laten plaatsen. Heb je een vraag voor volgend schooljaar? Je kan je pas inschrijven vanaf een bepaalde datum

Komt mijn kind in aanmerking voor deze school?

$

Je kind komt in aanmerking voor onze school als hij of zij het juiste attest heeft gekregen van het CLB. Neem dus steeds contact op met CLB. Om in onze school in te schrijven moet je kind een attest type 9 (autismespectrumstoornis) hebben of type 3 (gedrags- en emotionele stoornissen). 

Wat heb ik nodig om in te schrijven?

$

 

Om in onze school in te schrijven moet je kind een attest type 9 (autismespectrumstoornis) hebben of type 3 (gedrags- en emotionele stoornissen). Meer informatie over de types vind je hier.  Je kan enkel een attest krijgen als je kind de juiste diagnose heeft. Deze diagnose wordt gesteld door een kinderpsychiater. 

Wat als ik ook een leefgroep wil voor mijn kind?

$

Op onze beide campussen werken we samen met Inoa welzijn. Vanuit Inoa welzijn wordt ondersteuning geboden onder de vorm van schoolaanvullende dagopvang (= opvang in een leefgroep tijdens de middagsituaties, na 16u, op woensdagnamiddag en in vakanties), onder de vorm van verblijf (= deeltijds of voltijds internaat) of mobiele begeleiding (= een contextbegeleider helpt je met problemen thuis door de problematiek van je kind). Elk van deze modules is betalend. Je kan niet zomaar beroep doen op deze ondersteuning. Via je CLB kan je een aanvraag indienen en kan je kind op de wachtlijst worden geplaatst. Meer info over Inoa welzijn vind je hier.  

Wat is het verschil tussen campus Ten Bunderen en campus De Zilten?

$

In onze campus De Zilten in Roeselare bieden we onderwijs aan kleuters en lagere schoolkinderen met een Type 3 of Type 9-attest. Er is geen aparte Type 3 of Type 9 werken. We werken geïntegreerd. We kijken verder dan een attest of diagnose, omdat we geloven dat elk kind uniek is. We groeperen onze klassen naargelang de leernoden, dat noemen we “klimaten”.  

In campus Ten Bunderen in Moorslede bieden we onderwijs aan kinderen met een Type 9-attest. Ook daar werken we vanuit onze klimaten-visie. 

Het type 9-aanbod is op beide campussen dezelfde. In campus Ten Bunderen bieden we echter geen kleuteronderwijs aan, en is er ook geen plusklimaat (klimaat voor leerlingen met een combinatie van leermoeilijkheden en een hoge mate aan gedragsmoeilijkheden). 

Ik wil graag werken in Inoa basisonderwijs, kan dat?

$



In Inoa Basisonderwijs werken in ons pedagogisch team leerkrachten, logopedisten, kinesisten, ergotherapeuten, opvoeders, maatschappelijk werkers en orthopedagogen. Een bachelor-diploma is noodzakelijk als je een vast contract (TADD) wil of vast benoemd wil worden. 

Naast het pedagogisch team werken er ook opvoeders in ons secretariaat, hebben we een poets- en opvangteam en medewerkers in staf- en beleidsfuncties. 

Onze vacatures kan je terugvinden op Jobtoolz. Ook spontane sollicitaties of stage-aanvragen kunnen via deze tool.   

Niews en events